Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Seminari za studente novinarstva u BiH - maj 2006.

  15.05.2006.

  SEMINARI ZA STUDENTE NOVINARSTVA

  Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Mostar
  15-23. maj 2006. godine

  Vijeće za štampu Bosne i Hercegovine, u saradnji sa OSCE Misijom u BiH, organizovalo je seminare za studente novinarstva na fakultetima u Bosni i Hercegovini.

  Cilj seminara bio je upoznati studente sa samoregulacijom u štampanim medijima, ulogom Vijeća za štampu Bosne i Hercegovine, Kodeksom za štampu, te medijskom legislativom u BiH, s posebnim akcentom na Zakon o slobodi pristupa informacijama i Zakon o zaštiti od klevete u Bosni i Hercegovini.

  Prvi seminar održan je 15. maja 2006. godine na Filozofskom fakultetu u Tuzli, Odsjek žurnalistika. Ispred Vijeća za štampu BiH, predavanje studentima su održali zamjenik predsjedavajućeg Vijeća za štampu BiH i direktor vijesti javnog servisa "BH Radio 1", g. Emir Habul, i direktorica Sekretarijata Vijeća za štampu BiH, gđa Ljiljana Zurovac, dok je domaćin na Filozofskom fakultetu u Tuzli bio viši asistent, docent Mr. Enes Osmančević.

  Seminar na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu održan je 17. maja 2006. godine. Predavači ispred Vijeća za štampu bili su g. Emir Habul, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća za štampu BiH i direktor vijesti javnog servisa "BH Radio 1", gđa Senka Kurtović, članica Vijeća i glavna i odgovorna urednica dnevnog lista "Oslobođenje" i gđa Ljiljana Zurovac, direktorica Sekretarijata Vijeća za štampu, dok je ispred Fakulteta političkih nauka, domaćin skupa bio prof.dr. Šemso Tucaković, šef Odsjeka za žurnalistiku.

  Treći u nizu seminara održan je 18. maja 2006. na Filozofskom fakultetu u Banja Luci, Odsjek žurnalistika. Predavači su bili prof.dr. Drago Branković, predsjedavajući Vijeća za štampu BiH i dekan Filozofskog fakulteta u Banja Luci, g. Dragan Jerinić, član Vijeća i glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Nezavisne novine" iz Banja Luke, g. Goran Mihajlović, član Vijeća i zamjenik glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Glas Srpske" iz Banja Luke i gđa Ljiljana Zurovac, direktorica Sekretarijata Vijeća za štampu BiH.

  Posljednji seminar održan je 23. maja 2006. na Odsjeku za novinarstvo Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta u Mostaru. Ispred Vijeća za štampu predavači su bili g. Zvonimir Jukić, član Vijeća za štampu i urednik magazina "Danas"  i gđa Ljiljana Zurovac, direktorica Sekretarijata Vijeća za štampu, dok je ispred Fakulteta predavač bila docent Mr. Ivana Primorac, profesorica Etike na Odsjeku novinarstva Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta u Mostaru.

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.