Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Dodik ponovo stavlja metu na čelo Vladimiru Kovačeviću i novinarima BN televizije

  kljucna poruka novinar1

  BN TV najoštrije osuđuje današnji verbalni napad Milorada Dodika na novinara naše kuće Vladimira Kovačevića, saopšteno je iz ove tv kuće.

  Dodik je Kovačevića i BN TV nazvao izdajnicima samo zato što su ga pitali da li je ova blokada ozbiljna i da li će ostati dosljedan u svojim odlukama.

  Dodikov verbalni napad na našeg novinara, potvrda je kabadahijskog ponašanja Milorada Dodika, koji je još jednom ponizio sebe, ali i instituciju koju predstavlja.

  Umjesto da uzme u zaštitu novinara i traži od nadležnih da pronađu nalogodavce, koji su pokušali da ubiju Vladimira Kovačevića, Milorad Dodik je danas osuo verbalnu "paljbu" na Kovačevića, koji je samo radio svoj posao.

  Ovim užasnim činom, Dodik je svim zaposlenima u BN TV stavio metu na čelo i time pozvao na linč.

  Sramno je da Dodik koji obavlja najvišu državnu funkciju nasrće na novinare koji samo rade svoj posao. Ovim je Dodik pokazao svoju nemoć, da nema odgovora na pitanja koja mu novinari BN TV postavljaju u ime javnosti.

  BN TV koja stoji iza svojih novinara i dalje će insistirati na profesionalnom i objektivnom pristupu svim društvenim i političkim temama.

  Dodik da ima morala i časti,kao i odgovornosti prema građanima ne bi se kabadahijski ponašao nego bi profesionalno i odgovorno radio posao, koji su mu građani povjerili, a koji je podložan kritici i sudu javnosti, poručuju iz BN tv.

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.