Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Potpisan Memorandum o jačanju slobode govora i borbi protiv govora mržnje sa Općinom Ilidža

   

  Izvršna direktorica Vijeća za štampu i online medije u Bosni i Hercegovini Dženana Burek i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur potpisali su danas Memorandum o jačanju slobode govora i borbi protiv govora mržnje.


  Potpisnici Memoranduma Općina Ilidža i Vijeće za štampu i online medije u Bosni i Hercegovini (VZSuBiH), vođeni zajedničkom željom za jačanjem slobode govora i smanjenjem govora mržnje u javnom prostoru usaglasili su se da će raditi zajedno na promoviranju slobode mišljenja i izražavanja, slobode kritičke misli i argumentirane debate, ali i na sprečavanju govora mržnje i drugih neprikladnih oblika javnog nastupa(nja), te da će podsticat saradnja i direktni kontakt između Vijeća i Općine Ilidža i drugih relevantnih ustanova, s ciljem smanjivanja govora mržnje u javnom prostoru.

  "U trenutku kada javnim prostorom dominira govor mržnje, jako je važno da svi damo svoj doprinos kako bi isto nastojali svesti na minimum. Raduje me uspostavljanje saradnje na ovom polju sa Vijećem za štampu i online medije. Generalno smatram da Vijeće za štampu jeste, može i mora biti korektiv mnogim anomalijama koje se pojavljuju na medijskoj sceni", kazao je načelnik Nermin Muzur.


  Potpisnici su se također obavezali da će u skladu sa zakonodavstvom razmjenjivati informacije te će zajedno raditi na promociji slobode kritičke misli i argumentirane debate bez govora mržnje.

  STICKER ZA MEDIJE

  8


  STICKER ZA OGLAŠIVAČE

  9

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.