Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Nastavak Kampanje protiv govora mržnje: Potpisan Memorandum o jačanju slobode govora i borbi protiv govora mržnje sa gradonačelnikom Goražda

  Izvršna direktorica Vijeća za štampu i online medije u Bosni i Hercegovini Dženana Burek i gradonačelnik Grada Goražda Ernest Imamović potpisali su danas u Sarajevu Memorandum o jačanju slobode govora i borbi protiv govora mržnje.

  Ovo je nastavak Kampanje protiv govora mržnje 2021. koju Vijeće za štampu i online medije u BiH realizuje u saradnji sa predstavnicima općina i gradova širom Bosne i Hercegovine.

  Potpisnici Memoranduma Grad Goražde i Vijeće za štampu i online medije u BiH, vođeni zajedničkom željom za jačanjem slobode govora i smanjenjem govora mržnje u javnom prostoru, usaglasili su se da će raditi zajedno na promoviranju slobode mišljenja i izražavanja, slobode kritičke misli i argumentirane debate, ali i na sprečavanju govora mržnje i drugih neprikladnih oblika javnog nastupa(nja), te da će podsticat saradnju i direktni kontakt između Vijeća i Grada Goražda i drugih relevantnih ustanova, s ciljem smanjivanja govora mržnje u javnom prostoru.

  Potpisnici su se također obavezali da će u skladu sa zakonodavstvom razmjenjivati informacije te će zajedno raditi na promociji slobode kritičke misli i argumentirane debate bez govora mržnje.

   

  STICKER ZA MEDIJE

  8


  STICKER ZA OGLAŠIVAČE

  9

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.