Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  RADIONICE ZA STUDENTE NOVINARSTVA, KOMUNIKOLOGIJE I PRAVA u BiH

  Vijeće za štampu i online medije u BiH realiziralo je seriju radionica

  "Medijska samoregulacija, Sloboda misli i govora i Govor mržnje na internetu"

  u okviru Kampanje „STOP! Govor mržnje 2019“

  Tuzla, Sarajevo, Travnik, Istočno Sarajevo, Banja Luka

   

  Vijeće za štampu u BiH, samoregulacijsko tijelo za štampane i online medije, realiziralo je radionice za studente Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Internacionalnog univerziteta u Travniku, Pravnog fakulteta i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banja Luci, i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

  Radionice su dio Kampanje "STOP! Govor mržnje 2019", koju sprovode Vijeće za štampu u BiH, Institut za izvještavanje o ratu i miru (IWPR) i Media Content Management (MCM), uz finansijsku podršku Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI).

  Cilj Radionice bilo je predstavljanje rezultata Kampanje "STOP! Govor mržnje 2018", opasnosti i posljedica koje govor mržnje na internetu može imati. Studenti su imali priliku čuti koliko je važno reagirati i slati žalbe Vijeću u slučaju kršenja profesionalnih standarda izvještavanja u štampi i online medijima, izazovima i fenomenima u vremenu novih medija: troling, anonimus, sloboda govora, govor mržnje, memes, društvene mreže, forumi i web portali, te praktičnim primjerima iz Kampanje, načinima moderiranja komentara posjetilaca na web portalima, efektima moderiranja i odgovornosti građana, urednika, tužilaštava, policije i političara kada je u pitanju govor mržnje, te o načinima na koji se oni mogu aktivno uključiti u borbu protiv govora mržnje i neprimjerenog govora na internetu.

  STICKER ZA MEDIJE

  8


  STICKER ZA OGLAŠIVAČE

  9

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.