Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Webinar Za Pravosuđe I Medijske Aktere, 4. mart 2021.

   

  VIJEĆE ZA ŠTAMPU I ONLINE MEDIJE U BOSNI I HERCEGOVINI
  organizira

   

  Webinar za pravosuđe i medijske aktere

  SLOBODNO I ODGOVORNO NOVINARSTVO vs. ZAKONI O SLOBODI PRISTUPA INFORMACIJAMA I ZAŠTITE OD KLEVETE U BIH

  4. marta 2021.

   

   

  Vijeće za štampu i online medije u Bosni i Hercegovini organizira inter-profesionalni webinar "Slobodno i odgovorno novinarstvo vs. Zakoni o slobodi pristupa informacijama i Zaštite od klevete u BiH" koji će biti održan 4. marta 2021. putem platforme ZOOM.

  Ovaj događaj organizira se pod okriljem zajedničkog programa Evropske unije i Vijeća Evrope "Horizontalni program za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022", u sklopu projekta "Sloboda izražavanja i sloboda medija u Bosni i Hercegovini (JUFREX)".

  U okviru Projekta bit će organizirana serija inter-profesionalnih webinara/seminara za pravosuđe i medijske aktere sa ciljem unapređenja slobode izražavanja u BiH, kroz jačanje dijaloga medija, pravosuđa i institucija za provođenje zakona.

  Cilj seminara/webinara je jačanje pravosudne ekspertize i razumijevanja slobode medijskog izvještavanja, razvijanje najboljih mehanizama za zaštitu prava ljudi da se žale na netačno i neprofesionalno medijsko izvještavanje, ali i osnaživanje slobodnih i odgovornih novinara da izvještavaju u interesu javnosti.

  Panelisti su: Jasenko Selimović, internacionalni medijski ekspert; Mehmed Halilović, medijski ekspert;    Semira Degirmendžić, novinarka portala fokus.ba; Aladin Abdagić, glavni i odgovorni urednik, Centar za istraživačko novinarstvo i Dario Novalić, direktor i glavni urednik magazina "Start" i portala startbih.ba.

  Učesnici seminara/webinara bit će novinari, urednici, predstavnici pravosuđa, CEST FBiH, CEST RS, policijski službenici, Vijeće za štampu i online medije u BiH, internacionalni i bh. medijski eksperti.

   

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.