Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Webinar regionalnih samoregulatornih tijela - "Izgradnja povjerenja u medije u Jugoistočnoj Europi i Turskoj"

   

  Vijeće za štampu i online medije u BiH organizira regionalni webinar u okviru UNESCO/EU projekta "Izgradnja povjerenja u medijima zapadnog Balkana i Turske" 3. juna 2021. godine, za predstavnike samoregulatornih tijela iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Turske.

  Regionalni webinar se organizuje uz finansijsku podršku UNESCOa/EU.

  Cilj webinara je razmjena iskustava i pronalazak rješenja za zajedničke probleme u medijima uzrokovane pandemijom koronavirusa, te kako postići da i u takvim kriznim situacijama mediji budu održivi.

  U okviru webinara bit će predstavljen rad Ekspertske grupe koju je formiralo Vijeće za štampu i online medije u BiH, a koja radi na izmjenama i dopunama postojećeg Kodeksa za štampu i online medije BiH.

  Članovi Ekspertske grupe prezentovat će dosadašnji rad, detektovane nedostatke unutar postojećeg Kodeksa, kao i ideje u kome pravcu bi išle njegove izmjene i dopune. Također, članovi Ekspertske grupe razmjenit će mišljenja i iskustva sa predstavnicima regionalnih samoregulatornih tijela u ovom procesu.

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.