Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Treći sastanak Ekspertske grupe Vijeća za štampu i online medije u BiH

  Vijeće za štampu i online medije u BiH održat će 10. 12. 2021. godine u Sarajevu treći sastanak Ekspertske grupe za rad na izmjenama i dopunama Kodeksa za štampu i online medije BiH. Sastanak Ekspertske grupe Vijeća realizuje se u sklopu UNESCO-EU finansiranog projekta "Izgradnja povjerenja u medije u Jugoistočnoj Evropi i Turskoj - Faza 2".

  Na sastanku će biti analizirani rezultati monitoringa medija u periodu od aprila do decembra 2021. godine. Planirano je napraviti draft novog Kodeksa sa preporukama, prijedlozima i smjernicama kako članova Ekspertske, tako i članova medijske zajednice -  urednika i novinara, kao i članova Žalbene komisije Vijeća.

  Kako smo ranije najavili, Vijeće za štampu i online medije u BiH formiralo je grupu stručnjaka koja se sastoji od novinara, pravnika i predstavnika akademske zajednice čiji će fokus biti rad na izmjenama Kodeksa za štampu i online medije BiH kako bi on bio prilagođen modernim tokovima, sa naglaskom na online medije.

  Članovi Ekspertske grupe su: prof. dr Enes Osmančević (predsjednik), prof. dr Lejla Turčilo, urednik Berislav Jurič, novinarka Suzana Mijatović i advokat Dražen Zubak.

  Pored članova Ekspertske grupe, sastanku će prisustvovati i predstavnici regionalnih samoregulacijskih tijela, Gordana Novaković iz Saveta za štampu Srbije i Qerim Ondozi iz Saveta za štampu Kosova.

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.