Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Imenovan novi Upravni odbor Vijeća za štampu i online medije u BiH, predsjednik Berislav Jurič

  Sandra Gojković-Arbutina, Berislav Jurič, Aleksandar Trifunović, Evelin Trako i Aladin Abdagić novi su članovi Upravnog odbora Vijeća za štampu i online medije u BiH.

  Za predsjednika Upravnog odbora na sjednici održanoj 19. 9. 2022. u Sarajevu, imenovan je Berislav Jurič, glavni i odgovorni urednik portala bljesak.info, dok je za zamjenicu predsjednika imenovana Sandra Gojković-Arbutina, glavna i odgovorna urednica dnevnog lista "Nezavisne novine".

  Na sastanku Upravnog odbora, između ostalog, potcrtana je važnosti medijacije, besplatnog i efikasnog procesa, koju Vijeće provodi već 21 godinu, a kojom se podižu profesionalni standardi u medijskom izvještavanju, te podiže svijest građana o njihovom pravu na profesionalnu, tačnu i blagovremenu informaciju.

  Vijeće za štampu i online medije u BiH, jedinstveno samoregulatorno tijelo, poziva sve medije koji poštuju profesionalne standarde novinarstva da postanu članovi Vijeća i time doprinesu profesionalizaciji medijske scene u BiH.

  Vijeće će u narednom periodu nastaviti borbu protiv širenja dezinformacija, govora mržnje, huškanja, diskriminacije, te sa medijima raditi na podizanju svijesti o važnosti primjene Kodeksa za štampane i online medije BiH.

   

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.