Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  VIJEĆE ZA ŠTAMPU I ONLINE MEDIJE U BiH NAJOŠTRIJE OSUĐUJE PRIJETNJE UPUĆENE UREDNICI PORTALA E-TRAFIKA

  Upravni odbor Vijeća za štampu i online medije u BiH najoštrije osuđuje prijetnje upućene urednici portala e-Trafika.net, Vanji Stokić i upozorava kako je nedopustivo da se ove prijetnje ponavljaju a da institucije nisu preduzele ništa.

  Smatramo kako je nedopustivo da se osobama, koje su se našle kao predmet kritike medija, dozvoljava neometana i kontinuirana prijetnja i to smrću, a da niko od nadležnih nije reagirao.

  Pravo je novinara da kritiziraju i propituju pojave koje nisu u skladu s društvenim normama, a onima koji su predmet propitivanja da im se da prostor za iznošenje njihove strane priče.

  Upravni odbor Vijeća za štampu i online medije u BiH smatra da je nedopustivo da bez ikakvih reakcija prolaze kontinuirane prijetnje najgore vrste pogotovo jer se predmet o ovim prijetnjama već duže vrijeme nalazi u nadležnom Tužilaštvu.

  Naime, Vanja Stokić, urednica portala e-Trafika.net objavila je kako je prijetnje primila početkom maja, pa početkom jula, te ponovno danas.

   

  Upravni odbor Vijeća za štampu i online medije u BiH

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.