Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Seminar "Javne kampanje i promocija slobode i samoregulacije medija", Sarajevo, 26-27. maj 2012.

  VIJEĆE ZA ŠTAMPU U BiH

  organizira  Seminar za koordinatore Omladinske novinske asocijacije i reportere emisije „Vaš glas u medijima – ZOOM“

  "JAVNE KAMPANJE I PROMOCIJA SLOBODE I SAMOREGULACIJE MEDIJA“

  26 – 27. maj 2012. godine

  Sarajevo, hotel Grand


  Vijeće za štampu u BiH, uz podršku Njemačke ambasade u BiH, National Endowment for Democracy (NED) i Civil Rights Defenders (CRD), organizira Seminar "Javne kampanje i promocija slobode i samoregulacije medija", za koordinatore Omladinske novinske asocijacije i reportere emisije „Vaš glas u medijima – ZOOM“. Seminar će biti održan 26-27. maja 2012. godine, u Sarajevu, hotel „Grand“.

  Svoja bogata iskustva, sa mladim ljudima iz cijele Bosne i Hercegovine, podijeliće istaknuti predavači: gđa Ljiljana Zurovac, Izvršna direktorica Vijeća za štampu u BiH, g. Igor Smiljanić, profesor na predmetu građanstvo i demokratija, mr.sc. Adis Hasaković, PR menadžer i ekspert za odnose sa javnošću i g. Aleksandar Bibanović, performance i motivational trener.

  Seminar će otvoriti gđa Ljiljana Zurovac, Izvršna direktorica Vijeća za štampu u BiH. Nakon uvodnih riječi, predavanje na temu „Građani i demokratija – Snaga pojedinca u demokratiji/ Svjesnost sebe i svoje individualne snage za pokretanje promjena“, održaće g. Igor Smiljanić, profesor na predmetu Građanstvo i demokratija.

  O temama „Javna kampanja“ i „Novi i socijalni mediji – nove mogućnosti“, govoriće g. Adis Hasaković, mr. sc., PR menadžer i ekspert za odnose sa javnošću.

  Drugog dana Seminara, gđa Ljiljana Zurovac, Izvršna direktorica Vijeća za štampu u BiH, učesnicima će u okviru teme „Medijska pismenost i samoregulacija medija“, predstaviti Samoregulaciju medija i Etiku izvještavanja, Pravo građana na žalbu i reagiranje na neprofesionalno izvještavanje medija, Kodeks za štampu i online medije BiH i Žalbenu proceduru Vijeća za štampu u BiH.

  G. Aleksandar Bibanović, performance i motivational trener, održaće predavanje na teme „Motivacija lidera i koordinatora“ i „Uvod u društvenu i ličnu svijest“.

  Kroz vježbe na kraju Seminara, učesnici će imati priliku da praktično primjene znanja koja su stekli tokom Seminara.

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.