Potpisivanje ugovora Njemačke ambasade i Vijeća za štampu u BiH, 11.09.2012.

Štampa

PODRŠKA AMBASADE SR NJEMAČKE U BIH

Vijeću za štampu u Bosni i Hercegovini

11.812,80 EURA

Dodatna finansijska podrška Njemačke ambasade Vijeću za štampu u BiH u 2012. godini, usmjerena ka projektu

„Podrška održivosti Vijeća za štampu, kroz edukaciju ekspertnog osoblja“

za jednogodišnju mjesečnu edukaciju pripravnika u Vijeću za štampu u BiH

POZIV MEDIJIMA
da poprate potpisivanje Ugovora

Nj.E. gđa Ulrike KNOTZ, ambasadorica SR Njemačke u BiH

potpisat će Ugovor i odgovarati na pitanja novinara

Utorak, 11. septembar 2012. godine, u 16.30 h

prostorije Vijeća za štampu u Bosni i Hercegovini

Trampina 8, 71000 Sarajevo  

Vijeće za štampu u BiH poziva novinare da prisustvuju potpisivanju Ugovora o finansijskoj podršci Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH, u iznosu od 11.812,80 Eura

Kao rezultat uspješne i dugogodišnje suradnje i postignutih rezultata, po drugi put u 2012. godini Ambasada SR Njemačke u BiH će finansijski podržati aktivnosti Vijeća za štampu u BiH, na polju daljeg razvoja medijske samoregulacije, kao demokratske vrijednosti slobode medija, i ispunjavanja uvjeta za članstvo u Europskoj Uniji.

Projekat podrazumijeva dvanaestmjesečno educiranje pripravnika u svojstvu Asistenta/ce Izvršnog direktora Vijeća za štampu u BiH, a edukacija se odnosi na oblasti implementiranja projekata u skladu sa evropskim standardima razvoja medijske samoregulacije kao podrške civilnom društvu kroz ostvarivanje prava na tačno, blagovremeno i objektivno izvještavanje u medijima; u to je uključena i edukaciju iz oblasti kreiranja projekata, prikupljanja finansijskih sredstava, odnosa sa javnošću i širenja mreže kontakata.

Zvanično potpisivanje Ugovora je u utorak, 11. septembra 2012. godine u 16.30 h, u prostorijama Vijeća za štampu u BiH, Trampina 8, 71000 Sarajevo.

Potpisivanju će biti prisutna Nj.E. gđa Ulrike Knotz, ambasadorica SR Njemačke u Bosni i Hercegovini, koja će biti na raspolaganju novinarima za pitanja i intervjue.

S radošću očekujemo vaš dolazak.

Za sve dodatne informacije:

Tel: + 387 33 272 270 Tel/fax: + 387 33 272 271 E-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kontakt osobe: Maida Bahto i Rusmira Pjevović