Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Seminari za predstavnike političkih partija/stranaka, nezavisne kandidate i predstavnike institucija vlasti - Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Brčko


  NAJAVA DOGAĐAJA 

  VIJEĆE ZA ŠTAMPU u BiH 

  organizira

  Seminar za predstavnike političkih partija/stranaka, nezavisne kandidate i predstavnike institucija vlasti

  „JAVNE LIČNOSTI I JAVNI INTERES - Odgovornost i komunikacija sa medijima“

  Sarajevo, četvrtak, 13. septembar/rujan 2012

  Hotel Europe, početak u 9.30

  Mostar, petak 14. septembar/rujan 2012

  Hotel Ero, početak u 9.30

  Banja Luka, četvrtak 27. septembar/rujan 2012

  Brčko, petak 28. septembar/rujan 2012

  Vijeće za štampu u BiH, u saradnji sa Predstavništvom Fondacije Konrad Adenauer u BiH, organizira niz seminara za nezavisne kandidate, predstavnike političkih partija i institucija vlasti u BiH o temi „Javne ličnosti i javni interes – Odgovornost i komunikacija sa medijima“.

  Prvi u nizu seminara, održaće se u Sarajevu, četvrtak, 13. septembra/rujna, hotel Europe, s početkom u 9.30, a nakon toga će uslijediti  seminar u Mostaru, 14. septembra/rujna, u hotelu Ero.

  Vijeće za štampu u BiH, putem ovih seminara, ima za cilj da učesnike upozna sa odredbama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, Kodeksom za štampu i online medije BiH i Žalbenom procedurom Vijeća za štampu u BiH, i time doprinese osiguravanju prava javnosti na istinitu i profesionalnu informaciju.

  Poseban akcenat će se staviti na Poglavlje 7 – Ponašanje u izbornoj kampanji i Poglavlje 16 – Mediji u izbornoj kampanji Izbornog zakona BiH, kojima se regulira javna komunikacija političkih stranaka/partija i nezavisnih kandidata i odnosi sa medijima tokom predizborne kampanje. Poznavanje ovih odredbi podjednako je važno i za predstavnike političkih partija i za medije.

  Pored navedenog, na Seminaru će se govoriti i o primjeni Zakona o zaštiti od klevete te o političkom komuniciranju u Europskoj uniji i uspostavljanju dijaloga između politike, medija i javnosti.

  Seminar u Sarajevu će otvoriti Izvršna direktorica Vijeća za štampu u BiH, gđa Ljiljana Zurovac i direktorica Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u BiH, gđa Sabina Woelkner, a predavači su g. Mehmed Halilović, medijski ekspert i pravni savjetnik u Internewsu i gđica Isabella Kurkowski, medijska konsultantica u Vijeću za štampu BiH.

  Seminari će se također održati u Banjaluci, 27. septembra/rujna i Brčkom, 28. septembra/rujna 2012. godine.

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.