Javna kampanja "Građani i novinari zajedno u borbi za istinu", 13. oktobar 2012. godine

Štampa

 

Javna kampanja

GRAĐANI I NOVINARI ZAJEDNO U BORBI ZA ISTINU

13. oktobar 2012.


Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Omladinskom novinskom asocijacijom, vas pozivaju da se 13. oktobra upoznate sa svojim pravima u medijima i medijskom izvještavanju u okviru javne kampanje „Građani i novinari zajedno u borbi za istinu“ koja će biti realizovana u 18 gradova u Bosni i Hercegovini.

Volonteri Omladinske novinske asocijacije će organizovati info-pultove u gradovima gdje će se građani moći upoznati sa svojim pravom da reaguju na neistinito izvještavanje medija i Kodeksom za štampane i online medije u BiH.

Saznajte koja su vaša prava kada su mediji u pitanju, koje su opasnosti od govora mržnje, huškanja i diskriminacije i na koji način vi možete doprinijeti da ovakav govor nestane iz javne komunikacije! Volonteri Omladinske novinske asocijacije će vas upoznati sa žalbenom procedurom Vijeća za štampu – načinom da ostvarite svoje pravo na istinito i nepristrasno izvještavanje štampanih i online medija.

Javna kampanja „Građani i novinari zajedno u borbi za istinu“ će se održati u Banjaluci, Bihaću, Bijeljini, Brčkom, Cazinu, Doboju, Doboj Istoku, Foči, Gradiški, Istočnom Sarajevu, Jajcu, Mostaru, Sarajevu, Šamcu, Širokom Brijegu, Visokom, Tuzli i Zenici.