Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Škola medijske etike od ove godine izborni predmet na FPN Sarajevo

   

   

  SEDMA ŠKOLA MEDIJSKE ETIKE ZA STUDENTE NOVINARSTVA IZ BOSNE I HERCEGOVINE

  17-21. decembra 2012.  

  Sarajevo, Hotel Bosnia

  Škola medijske etike od ove godine izborni predmet na FPN Sarajevo

  Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini organizuje sedmu Školu medijske etike za studente novinarstva iz BiH od 17. do 21. decembra 2012. godine, u Sarajevu, hotel Bosnia.Ovogodišnja Škola medijske etike uvrštena je na listu izbornih predmeta na odsjeku za žurnalistiku Fakulteta političkih nauka, Univerzitet u Sarajevu.

  Cilj organizovanja Škole medijske etike je pružiti studentima novinarstva dodatna znanja o principima medijske samoregulacije i regulacije, novinarskim kodeksima, slobodi profesionalnog izvještavanja, odgovornosti medija prema javnosti, relevantnim medijskim zakonima, specifičnostima izvještavanja za različite vrste medija, te važnosti poštovanja i promocije ljudskih prava u medijima. Petodnevna Škola medijske etike biće prilika i da polaznici, 40 studenata novinarstva iz cijele BiH, razmjene iskustva i steknu nova prijateljstva.

  Škola medijske etike Vijeća za štampu u BiH od ove godine je priznata kao jedan od četiri izborna predmeta na Fakultetu političkih nauka (FPN) Univerziteta u Sarajevu, odsjek žurnalistika. Pohađanje Škole medijske etike biće vrednovano sa 6 ECTS bodova.

  Sedmu Školu medijske etike Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini realizuje uz pomoć Ambasade SR Njemačke u Sarajevu, NED-National Endowment for Democracy i CRD-Civil Right Defenders.

  http://www.fpn.unsa.ba/wpfpn/

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.