Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  "Vodič za samoregulaciju online medija - odgovor na izazove digitalne ere

  “Vodič za samoregulaciju online medija” –odgovor na izazove digitalne ere


  Kako funkcioniše samoregulacija medija u digitalnom svijetu? Mogu li se i na koji način etički standardi tradicionalnog medijskog izvještavanja primijeniti i na nove medije? Kako zaštiti slobodu govora u eri Interneta, ali istovremeno kroz jačanje odgovornosti medija spriječiti zloupotrebe medijskih sloboda? Da li su novinarski kodeksi primjenjivi u online okruženju? Odgovore na ova pitanja i niz izazova koje su donijeli digitalizacija i nevjerovatno brz razvoj Interneta nudi “Vodič za samoregulaciju online medija”. “Vodič za samoregulaciju online medija” je predstavljen na velikoj međunarodnoj konferenciji “Internet 2013 – Oblikovanje politika za unaprijeđenje slobode medija” koju je organizovala Kancelarija OSCE predstavnika za slobodu medija, u Beču, 14. i 15. fenbruara 2013. godine.

  Ekstremno brz razvoj tehnologija doveo je do eksplozije medijskih sadržaja, a u novim uslovima isamoregulatorna tijela su u situaciji da se prilagođavaju novim okolnostima i iznalaze najbolje prakse za samoregulaciju online medija. Vodič koji je objavila Kancelarija OSCE predstavnika, a u kome je predstavljen i rad Vijeća za štampu u Bosni i Hercegovini, kroz autorski tekst izvršne direktorice gđe Ljiljane Zurovac, nezaobilazan je izvor saznanja o funkcionisanju medijske samoregulacije u digitalnom svijetu.

  “Vodič za samoregulaciju online medija” možete pročitati ovdje.

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.