Izvršna direktorica Vijeća za štampu u BiH panelistica edukativnog programa "Ekonomsko i političko izvještavanje iz Jugoistočne Evrope", Berlin, 24-27. februar 2013.

Štampa
EDUKATIVNI PROGRAM ROBERT BOSCH STIFTUNG I
THOMSON REUTERS FONDACIJE

“Ekonomsko i političko izvještavanje iz Jugoistočne Evrope”

Berlin, 24 – 27. februar 2013. godine

Izvršna direktorica Vijeća za štampu u BiH panelistica na
temu “Izvještavanje u Jugoistočnoj Evropi”

Izvršna direktorica Vijeća za štampu u Bosni i Hercegovini gđa Ljiljana Zurovac biće panelistica na godišnjem Alumni susretu učesnika edukativnog programa “Ekonomsko i političko izvještavanje iz Jugoistočne Evrope”, koji organizuju Robert Bosch Stiftung i Thomson Reuters fondacija, u Berlinu, od 24. do 27. februara 2013. godine. Gospođa Zurovac će govoriti na temu “Izvještavanje u Jugoistočnoj Evropi”.

Edukativni program novinarskog usavršavanja “Ekonomsko i političko izvještavanje iz Jugoistočne Evrope” od 2007. godine okuplja veliki broj novinara iz 12 zemalja Jugoistočne Evrope s ciljem unaprijeđenja kvaliteta analitičkog i ekonomskog izvještavanja, te povezivanja i jačanja profesionalne saradnje novinara iz regiona. Predstojeći Alumni sastanak u Berlinu okupiće više od 60 učesnika, koji će imati dragocjenu priliku da uče od medijskih eksperata.

Uz Izvršnu direktoricu Vijeća za štampu u BiH gđu Ljiljanu Zurovac, panelisti na temu “Izvještavanje u Jugoistočnoj Evropi” biće gđa Gordana Igrić, regionalni direktor Balkanske istraživačke mreže (BIRN) i g. Goran Milić, glavni i odgovorni urednik Al Jazeera Balkans.

Na programu je i panel diskusija na temu “ Budućnost novinarstva”, te radionice na kojima će biti riječi o društvenim medijima, razvoju novinarske etike, izvještavanju o korupciji i preduzetništvu.