Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Okrugli sto za urednike i novinare web portala u BiH - II, Mostar, 31.05.2013.

  VIJEĆE ZA ŠTAMPU U BOSNI I HERCEGOVINI

  organizuje

  Okrugli sto za urednike i novinare web portala u BiH – II

  Nastavak dijaloga o samoregulaciji, regulaciji i praksi u borbi protiv govora mržnje

   

  Mostar, 31.maj /svibanj 2013.

   

  Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini organizuje Okrugli sto za urednike i novinare web portala u BiH – II, u Mostaru, 31. maja / svibnja 2013. godine. Okrugli sto je nastavak prošle godine započetog dijaloga o samoregulaciji, regulaciji i praksi u borbi protiv govora mržnje u online medijima, a realizuje se u okviru projekta Vijeća Europe u BiH „Promocija profesionalizma i tolerancije u medijima u Bosni i Hercegovini“.

  Kako se administriraju komentari posjetilaca web portala; šta su obaveze i odgovornosti urednika online medija; kako se boriti protiv govora mržnje u komentarima posjetilaca web portala; postoji li potreba i kakve su mogućnosti i efekti registracije web portala u BiH u kontekstu iskustava zemalja EU – neka su od ključnih pitanja na koje će odgovore pružiti predstojeći Okrugli sto. Biće riječi i o praksi, dometima i izazovima samoregulacije online medija sa akcentom na iskustva Žalbene komisije Vijeća za štampu i online medije BiH.

   

  Cilj Okruglog stola za urednike i novinare web portala u BiH – II je unaprijeđenje etičkih standarda izvještavanja u online medijima i administriranja komentara posjetilaca web portala, te jačanje dosadašnje saradnje između online medija i Vijeća za štampu u Bosni i Hercegovini, kao jedinog samoregulacijskog tijela za štampane i online medije u BiH.

  Učesnici Okruglog stola u Mostaru, uz urednike i novinare, biće i medijski eksperti, članovi Žalbene komisije Vijeća za štampu u BiH, predstavnici Udruženja /Udruge BH novinari, Vijeća Europe i Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

  Program Okruglog stola

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.