Seminar za studente prava i novinarstva iz BiH, Neum, 12-14. juni 2013. godine

Štampa

VIJEĆE ZA ŠTAMPU U BOSNI I HERCEGOVINI

organizuje

Seminar za studente prava i novinarstva iz BiH

Neum, 12 – 14. juni/lipanj 2013.

Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini organizuje Seminar za studente prava i novinarstva iz BiH, u Neumu, od 12 – 14. juna/ lipnja. 2013. godine.Polaznici Seminara su 19 studentica i studenata prava i novinarstva iz različitih krajeva zemlje - Banja Luke, Sarajeva, Mostara, Zenice, Istočnog Sarajeva. Predstojeći edukativni događaj nudi mladim ljudima mogućnost sticanja dodatnih znanja o medijskoj legislativi, principima samoregulacije medija, primjeni Zakona o zaštiti od klevete, te slobodnom i profesionalnom izvještavanju. Biće riječi i o govoru mržnje kao zloupotrebi slobode govora u kontekstu primjene Zakona o zabrani diskriminacije i Krivičnog zakona BiH.

Tematski raznovrstan i intenzivan program realiziraće renomirani predavači, medijski i pravni eksperti, članovi Žalbene komisije Vijeća za štampu u Bosni i Hercegovini.

Pored edukacijskog dijela, važan segment Seminara je i upoznavanje i druženje mladih iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine, te stvaranje kontakata i razmjena iskustava, što studentima može biti od značaja za budući život i profesionalni razvoj.

Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini organizuje Seminar za studente prava i novinarstva uz finansijsku podršku National Endowment for Democracy.