Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Okrugli sto "Vaš glas u medijima - ZOOM", Sarajevo, 27.09.2013.

  VIJEĆE ZA ŠTAMPU U BOSNI I HERCEGOVINI
  organizuje Okrugli sto
  „VAŠ GLAS U MEDIJIMA - ZOOM“

  Sarajevo, 27. septembar/rujan 2013. godine

   

  Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini organizuje Okrugli sto „Vaš glas u medijima –ZOOM“, u Sarajevu, 27. septembra/rujna 2013. godine. Okrugli sto „Vaš glas u medijima – ZOOM“ okupiće predstavnike medijske i akademske zajednice,civilnog društva, te istaknute javne ličnosti, koje su dale doprinos kvalitetu sadržaja i realizaciji Radio emisija „Vaš glas u medijima – ZOOM“.

  Učesnici Okruglog stola će biti i reporteri emisije „Vaš glas u medijima – ZOOM“, mladi novinari i studenti novinarstva iz različitih dijelova BiH, bivši polaznici Škole medijske etike i drugih edukativnih programa Vijeća za štampu u BiH; produkcioni tim Radio emisije “Vaš glas u medijima – ZOOM”; te članovi Žalbene komisije i Upravnog odbora Vijeća za štampu u BiH.

  „Vaš glas u medijima – ZOOM“ je 15-minutna emisija o medijima i novinarima, samoregulaciji medija, ljudskim pravima, profesionalnom i odgovornom novinarstvu i građanima, o pravu građana na istinitu i pravovremenu infromaciju. Emituje se jednom sedmično, na različitim radio stanicama u BiH i putem interneta. Vijeće za štampu u BiH je do sada produciralo 73 emisije “Vaš glas u medijima – ZOOM”.

  Cilj predstojećeg Okruglog stola je da se kroz dijalog i diskusiju još jednom osvrnemo na uvijek aktuelna pitanja o građanima i medijima, profesionalnom i neprofesionalnom medijskom izvještavanju, govoru mržnje i ljudskim pravima u BiH, da razmjenimo iskustva i obilježimo uspjeh Radio emisije „Vaš glas u medijima – ZOOM“ koja je naišla na izuzetan prijem radio slušalaca širom Bosne i Hercegovine.

  Okrugli sto „Vaš glas u medijima – ZOOM“ se realizuje uz podršku Robert Bosch fondacije.

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.