Poziv za novinare – „Mediji – međunarodni posrednici 2014“, 01.03. – 31.05.2014, Berlin, Njemačka

Štampa
Poziv za novinare iz srednje i istočne Evrope
 
„Mediji – međunarodni posrednici 2014“
01.mart – 31. maj 2014. godine, Berlin, Njemačka
 
Fondacija Robert Bosch u saradnji sa Berlinskom novinarskom školom poziva mlade novinare iz srednje i istočne Evrope u tromjesečnu posjetu Berlinu, u periodu 1.mart – 31.maj 2014. godine. Prijave za program „Mediji – međunarodni posrednici 2014“ su otvorene za novinare iz Bjelorusije, Bugarske, Gruzije, Hrvatske, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Češke, Ukrajine i Mađarske, te po prvi put i za novinare iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Metohije, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Program tromjesečnog studijskog boravka u Berlinu obuhvata upoznavanje sa njemačkim načinom života i sticanje znanja o odnosima sa Evropskom unijom, te dva mjeseca stažiranja u redakcijama štampanih i elektronskih medija u njemačkoj prestonici. Polaznici programa će imati priliku da postanu dio njemačkih redakcija i da istovremeno rade za svoj medij.

Učesnici ovog programa će dobiti stipendiju u iznosu 1.100 evra mjesečno, mentora u redakciji i pomoć u pronalaženju smještaja. Uslov je novinarsko iskustvo i znanje njemačkog jezika.

Rok za prijavu je 1.novembar 2013. godine.

Detaljne informacija o programu možete pročitati u zvaničnom pozivu i na web stranici www.medien-mittler.de.