Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Saopštenje povodom ucjena i napada na portal klix.ba, 06.01.2014.

  VIJEĆE ZA ŠTAMPU U BOSNI I HERCEGOVINI

  SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

  POVODOM UCJENA I NAPADA NA PORTAL KLIX.BA


  Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini zahtjeva od policije, tužilaštva i drugih nadležnih institucija hitno otkrivanje ucjenitelja i počinitelja hakerskog napada na portal Klix.ba i njihovo strogo kažnjavanje!

  Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini, samoregulacijsko tijelo za štampane i online medije, oštro osuđuje pritisak, prijetnje i ucjene, te hakerski napad na portal Klix.ba.

  Ucjena i napad na portal Klix.ba je kriminalni akt i izuzetno drzak pokušaj korištenja medija za vlastitu korist pod prijetnjom i ucjenom. Onemogućavanje slobodnog rada medija predstavlja napad na slobodu medija i slobodu informisanja kao jedan od osnovnih temelja demokratskog društva.

  Za sada nepoznate osobe poslale su e-mail poruku redakciji portala Klix.ba sa zahtjevom da objavi vijest sa apelom za pomoć izvjesnoj osobi pod imenom „Ajet“. Nakon pritiska na urednika portala, prijetnji i ucjena, uslijedio je hakerski napad na portal Klix.ba, čime mu je onemogućen slobodan rad.

  Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini zahtjeva od policije, tužilaštva i drugih nadležnih institucija hitno otkrivanje ucjenjivača i počinitelja hakerskog napada na portal Klix.ba i njihovo najstrožije kažnjavanje.

  Upravni odbor


  Vijeća za štampu u Bosni i Hercegovini

  Press clipping medijskih objava povodom Saopštenja možete pročitati ovdje.

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.