Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Predstavnici Vijeća za štampu u BiH na Regionalnoj konferenciji o samoregulaciji medija

  Predstavnici Vijeća za štampu u BiH

  na Regionalnoj konferenciji o samoregulaciji medija

  26-27. mart/ožujak 2015. godine, Beograd

  Predstavnici Vijeća za štampu u BiH učestvovali su na Regionalnoj konferenciji o samoregulaciji medija, koja je održana 26-27. marta/ožujka 2015. godine u Beogradu. Konferenciju je organiziralo Vijeće Evrope, u okviru projekta “Unaprijeđenje slobode izražavanja i informisanja i slobode medija u Jugoistočnoj Europi”. 

  DSC 0071

  Konferenciji su prisustvovali predstavnici samoregulacijskih tijela iz BiH, Srbije, Crne Gore, Kosova, Makedonije, te predstavnici Albanije u kojoj se tek očekuje formiranje samoregulacijskog tijela.
   
  Predstavnici Vijeća za štampu u BiH bili su: gđa Ljiljana Zurovac, Izvršna direktorica, g. Dario Novalić, Predsjednik Upravnog odbora, g. Dejan Jazvić, član Upravnog odbora, g. Fuad Kovačević, član Žalbene komisije i gđa Maida Bahto Kestendžić, Projekt koordinatorica za žalbe.
   

  Cilj konferencije bilo je unaprijeđenje regionalne saradnje i razmjena iskustava iz oblasti medijske etike, kao i usaglašavnje oko pitanja zvanične registracije regionalne mreže samoregulacijskih tijela - MEDIA NEThics.

  Ostale teme o kojima je diskutirano bile su: online mediji, društvene mreže i različite platforme za komunikaciju, te govor mržnje i online mediji.

  Svaki od učesnika predstavio je i izvještaj svoga samoregulacijskog tijela o radu za proteklu godinu, kao i Kodeks za štampu i online medije.

  Konferenciju je finansijski podržalo Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.