Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Predstavnici Vijeća za štampu u BiH na Skupštini AIPCE 2015.


  VIJEĆE ZA ŠTAMPU U BOSNI I HERCEGOVINI

  na

  17. SKUPŠTINI ALIJANSE NEZAVISNIH VIJEĆA ZA ŠTAMPU EUROPE – AIPCE 2015.
  7 – 10. oktobar/listopad, Beč, Austrija


  Vijeće za štampu u BiH učestvovaće na 17. Skupštini Alijanse nezavisnih vijeća za štampu Europe – AIPCE 2015, koja se održava u Beču, 7 – 10. oktobra/listopada 2015. godine. Domaćin ovogodišnje Skupštine je Vijeće za štampu Austrije, koje obilježava 5. godišnjicu svog postojanja i rada.

  Predstavnici Vijeća za štampu u BiH na  Skupštini AIPCE 2015 su: gđa Ljiljana Zurovac, Izvršna direktorica Vijeća za štampu u BiH; g. Dario Novalić, predsjednik Upravnog odbora Vijeća za štampu u BiH i direktor i glavni urednik magazina „Start“ te g. Dejan Jazvić, član Upravnog odbora Vijeća za štampu u BiH i glavni i odgovorni urednik Federalne novinske agencije.

  Pored sesije posvećene događajima u svakom Vijeću kao i unutar samog AIPCEa, učesnici će diskutovati i glasati o usvajanju Dokumenta o Kriterijima za članstvo u AIPCEu. Također, učesnici će, podijeljeni u tri radne grupe, imati priliku za razmjenu mišljenja o temama: odnosi sa javnošću, predstavljanje vijeća za štampu i prijem u javnosti, kreiranje politika od strane vijeća; razlika između novinarskih članaka i reklamiranja te izvještavanje o terorizmu i izbjeglicama.

  Poseban gost Skupštine je g. David Barstow, novinar istraživačkog novinarstva u listu New York Times, trostruki dobitnik Pulitzerove nagrade, a učesnicima će se putem video poruke obratiti i gđa Dunja Mijatović, OSCE Predstavnica za slobodu medija.

  Programom Skupštine AIPCE 2015, predviđena je prezentacija Međunarodnog Pres Instituta kao i Panel diskusije na teme: Satira, sloboda govora i Charlie Hebdo te Medijska koncentracija.

  Odlazak predstavnika Vijeća za štampu u BiH na ovogodišnju skupštinu AIPCEa omogućili su UNESCO/EC, Bosnalijek d.d., Hypo Alpe Adria Bank, Privredna banka  Sarajevo i Sarajevo-osiguranje d.d.

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.