Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Konferencija "Izazovi online medija - između profesionalizma i opstanka", Jahorina 17. novembar/studeni 2017.g.

  VIJEĆE ZA ŠTAMPU U BOSNI I HERCEGOVINI

  organizuje konferenciju

  „Izazovi online medija - Između profesionalizma i opstanka“

  Petak, 17. novembra/studenoga 2017. godine 

  Hotel Vučko, Jahorina, 
  10h - 16h


  Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini organizuje konferenciju, na Jahorini 17. novembra/studenog 2017. godine, za predstavnike online medija na temu “Izazovi online medija - Između profesionalizma i opstanka”.

  Cilj konferencije jeste da se okupe predstavnici online medija koji će u međusobnom dijalogu i razmjeni svojih iskustava definisati probleme s kojima se svakodnevno susreću u potrebi slijeđenja profesionalnih standarda novinarskog izvještavanja i borbe za opstanak na siromašnom BiH medijskom tržištu. 

  Sve alarmantniji pad profesionalnih standarda, govor mržnje i lažne vijesti na pojedinim web portalima, te svakodnevno pojavljivanje novih web portala bez identifikacijskih podataka, impressuma, pa čak niti osnovnog kontakta, ugrožavaju online medijsku zajednicu i u profesionalnom i u ekonomskom smislu.

  Možemo li zadržati otvoreni prostor za komentare posjetilaca, podržavajući slobodu izražavanja, a da ne rizikujemo poplavu govora mržnje i huškačke retorike u dolazećoj izbornoj godini? Kako educirati publiku i kompanije da budu partneri u prepoznavanju profesionalnih i odgovornih online medija.

  Kodeks za štampu i online medije BiH u Općim odredbama, između ostalog, nalaže novinarima da imaju obavezu prema javnosti održavati visoke etičke standarde u bilo kojem trenutku i pod bilo kakvim okolnostima. A to znači da uvijek i u svim okolnostima treba da izvještavaju istinito i bazirano na provjerenim i različitim izvorima.


  Kontakt: Vijeće za štampu u BiH, tel: 033/272-270
                                                    E-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
                                                       

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.