Tel: +387 33 272 270   |   Fax: +387 33 272 271   |   Trampina 8,  71000 Sarajevo   |   [email protected]

  Promocija Online Škole Medijske Etike - www.mediaethics.eu


  Promocija Online Škole Medijske Etike - www.mediaethics.eu

  Online Škola Medijske Etike je besplatna edukativna platforma Vijeća za štampu u BiH, kreirana i otvorena za sve zainteresirane za novinarstvo, od mladih novinara i studenata novinarstva do iskusnih urednika, građana i entuzijasta koji žele da se više informišu o profesionalnim i etičkim standardima slobodne medijske ekspresije.

  Teme poput samoregulacije, zaštite novinarskog izvora, zakoni, etičke odrednice koje se tiču profesionalnog izvještavanja, prezentirani su kroz kratke video razgovore sa prominentnim novinarima, urednicima, akademicima, vlasnicima medija, koji daju odgovore na praktična i etička pitanja, ili dileme kada su u pitanju etika izvještavanja, političko, istraživačko novinarstvo, izvještavanje o osjetljivim temama, itd. u dnevnim i magazinskim medijima, portalima, radiju i televiziji, i u svakodnevom radu novinara.


  IMG 9273Online Škola Medijske Etike trenutno pokriva preko 20 tema u skoro 230 video odgovora na razna etička i praktična pitanja iz novinarske prakse.

  Meme Sekcija: Citati, Fraze, Formulacije

  Glavne Teme: Medijska Etika, Medijska Sociologija, Sloboda Govora, Političko Novinarstvo, Istraživačko Novinarstvo, Internet Novinarstvo, Radio, Lokalni i Regionalni Mediji, Samoregulacija medija, Medijski zakoni, Praktični Savjeti, Inspiracije i Priče Mladih Novinara

  Ciljna Publika: Studenti novinarstva, Mladi novinari, Urednici, Građani

  Kontakt

  Vijeće za štampu u BiH
  Trampina 8
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Tel: +387 33 272 270
  Fax: +387 33 272 271
  E-mail: [email protected]
  Web: www.vzs.ba

  © 2017 Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini. All Rights Reserved. Website realizovan sredstvima Misije OSCE-a u BiH, NED i UNESCO / EC.