Okrugli stol/sastanak sa urednicima online medija, 12.12.2019.

Štampa

 

VIJEĆE ZA ŠTAMPU U BOSNI I HERCEGOVINI

organizira

OKRUGLI STOL/SASTANAK SA UREDNICIMA ONLINE MEDIJA

Završetak i sumiranje Kampanje „STOP ! Govor mržnje 2019“

Četvrtak, 12. decembar/prosinac 2019.
Hotel Garden City, Konjic

 

Vijeće za štampu i online medije, samoregulacijsko tijelo u BiH, organizira sastanak sa urednicima online medija u BiH, u završnici kampanje „STOP ! Govor mržnje 2019“. Sastanak će biti organiziran 12. decembra/prosinca 2019.g. u Konjicu, hotel Garden City. Kampanju realiziraju Vijeće za štampu i online medije BiH, Institut za izvještavanje o ratu i miru (IWPR) i Media Content Managementom (MCM), uz finansijsku podršku Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI).

Cilj ovoga skupa je da u završnici Kampanje okupi urednike online medija koji su bili važan i aktivni pokretač i realizator ovog odličnog posla monitoringa i uklanjanja komentara sa sadržajima govora mržnje, prijetnji i huškanja, štiteći tako slobodu izražavanja na internetu. Učesnici će razmijeniti iskustva stečena u proteklih par mjeseci i razmatrati na koji način bi Vijeće za štampu i online medije moglo i dalje biti od pomoći urednicima koji vode profesionalne medije.

Kampanja „STOP! Govor mržnje 2019“ pokazala je da se publika može educirati i da se neprimjereni govor može izbaciti iz komentara posjetilaca i tako osloboditi prostor za konstruktivnu i dobru diskusiju u skladu sa slobodom misli i govora. Nalaze i zaključke kampanje „STOP! Govor mržnje“ predstaviće tim Kampanje, a učesnicima će posebno biti predstavljen izuzetni angažman oglašivača iz BiH koji su na svojim portalima i magazinima podržali Kampanju.

Sastanku će prisustvovati urednici i novinari sa portala oslobodjenje.ba, depo.ba, radiosarajevo.ba, reprezent.ba, dnevnik.ba, bljesak.info, srpskacafe.com, mondo.ba, glassrpske.com, nezavisne.com, dw.com, direkt-portal.com i hms.ba.

Kontakt: Vijeće za štampu u BiH, tel: 033/272-270 E-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.