Godišnja Skupština AIPCE - oktobar 2008.

Štampa

GODIŠNJA SKUPŠTINA ASOCIJACIJE NEZAVISNIH VIJEĆA ZA ŠTAMPU EVROPE 2008.

Njemačka, Berlin
22 - 24. oktobra 2008.

Godišnja Skupština Asocijacije nezavisnih Vijeća za štampu Europe - AIPCE, deseta po redu, bit će održana u Berlinu, Njemačka, u periodu od 22. do 24. oktobra 2008. godine.
Pored godišnjih izvještaja o radu Vijeća za štampu Europe, članica AIPCE-a, na ovoj Skupštini će biti razmatrana i najaktuelnija pitanja iz oblasti samoregulacije i medijske industrije u Europi.

Predstavnici Vijeća za štampu u BiH na ovogodišnjoj Skupštini su: g. Erbein REŠIDBEGOVIĆ, predsjednik Skupštine Vijeća za štampu u BiH, direktor izdavačke kuće “Pres-Sing” - magazin “Slobodna Bosna”, g. Ismet BRKOVIĆ, zamjenik predsjednika Skupštine Vijeća za štampu u BiH, generalni menadžer izdavačke kuće “National Holding” – dnevni list “Dnevni list”g. Dario NOVALIĆ, član Upravnog odbora Vijeća za štampu u BiH, direktor izdavačke kuće “Danamedia” - magazin “Start”, i gđa Ljiljana ZUROVAC, Izvršna direktorica Vijeća za štampu u BiH.

Odlazak na Godišnju Skupštinu Alijanse nezavisnih Vijeća za štampu Europe 2008. omogućili su: Njemačka vlada putem ambasade Njemačke u Sarajevu, HT Eronet, Raiffeisen Bank, BH Telecom, Hypo-Alpe Adria Bank i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.