Godišnja AIPCE Skupština - oktobar 2009.

Štampa

GODIŠNJA SKUPŠTINA ALIJANSE NEZAVISNIH VIJEĆA ZA ŠTAMPU EUROPE 2009. 

NORVEŠKA, OSLO
14. – 16. oktobra 2009.


Jedanaesta Godišnja Skupština Alijanse nezavisnih Vijeća za štampu Europe - AIPCE, bit će održana u Oslu, Norveška, u periodu od 14. do 16. oktobra 2009. godine. 

Pored godišnjih izvještaja o radu Vijeća za štampu Europe, članica AIPCE-a, na Skupštini će biti razmatrana i najaktuelnija pitanja iz oblasti samoregulacije i medijske industrije u Europi.

Predstavnici Vijeća za štampu u BiH na ovogodišnjoj AIPCE Skupštini su: g. Erbein REŠIDBEGOVIĆ, predsjednik Skupštine Vijeća za štampu u BiH, direktor izdavačke kuće “Pres-Sing” - magazin “Slobodna Bosna”, g. Faruk BORIĆ, predsjednik Upravnog odbora Vijeća za štampu u BiH, zamjenik glavne i odgovorne urednice lista „Oslobođenje“, g. Dejan JAZVIĆ, član Upravnog odbora Vijeća za štampu u BiH, novinar i urednik dnevnog lista „Večernji list, BiH“ i gđa Ljiljana ZUROVAC, Izvršna direktorica Vijeća za štampu u BiH.

Učešće predstavnika Vijeća za štampu u BiH na ovogodišnjoj AIPCE Skupštini omogućili su: Njemačka vlada putem ambasade Njemačke u Sarajevu, Raiffeisen Bank, BH Telecom, Hypo-Alpe Adria Bank, Sarajevo osiguranje i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.