Šesta škola medijske etike za studente novinarstva iz BiH - Sarajevo, 12-16.12.2011.

Štampa

ŠESTA MEDIJSKA ŠKOLA ETIKE
za studente novinarstva iz Bosne i Hercegovine


12-16. decembra 2011.
Sarajevo, hotel Bosnia

studenti novinarstva iz Mostara, Sarajeva, Tuzle i Banja Luke
Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini organizira Šestu Medijsku Školu Etike za studente novinarstva sa pet fakulteta iz Bosne i Hercegovine: Mostar, Tuzla, Banja Luka i Sarajevo. Škola će biti održana u Sarajevu, hotel Bosnia, od 12. do 16. decembra 2011. godine.

Namjera organizatora jeste upoznati buduće novinare i urednike sa etičkim standardima novinarstva i samoregulacijom medija, kao osnovi slobodnog i profesionalnog novinarskog izvještavanja, te aktuelnim temama koje se tiču medija u BiH i šire.

Pored teorijskog dijela, studenti će imati priliku učiti i na praktičnim primjerima kršenja novinarskog Kodeksa, iz domaće i inostrane prakse. Predavači će biti članovi Vijeća za štampu u BiH, novinari i urednici iz bh. štampanih medija, stručnjaci iz oblasti zaštite ljudskih prava, te kolega iz Flamanskog Vijeća za štampu Belgije. 

Održavanje ovogodišnje Škole Medijske Etike za studente novinarstva iz BiH omogućili su: Njemačka ambasada u Sarajevu, National Endowment for Democracy i Civil Rights Defenders.